Naturlig etik
Der er en stærk forbindelse mellem autentisk selvværd og etisk væremåde. Et sundt selvværd er et vigtigt grundlag for sindsro. Sindsro giver mulighed for indsigt.

Der er to forskellige slags etik. Den tillærte etik som vi bliver præget af gennem vores opvækst, og den fornemmelse for etik, som er fælles for os alle sammen. Fundamental eller naturlig etik er ikke afhængig af, hvilken kulturbaggrund man har eller om man har gået i skole. Man slår ikke sin mor, stikker ikke venner i ryggen eller forråder ikke sin elskede. Man redder et menneskeliv når det er i fare.

Den naturlige etik er en inderst følelse af, hvad der er den rigtige måde at være og forholde os til andre på, og den er noget iboende og fundamentalt. Desværre kan denne fornemmelse sløres gennem traumatiske oplevelser såsom fortræd og smerte, men specielt det at gå imod sit inderste og forråde sit hjerte.
Går vi imod vores inderste, kan vi ikke slappe rigtig af og være og selv og naturlige.

Det er vores opgave i livet at genfinde vores naturlige etik og leve i overensstemmelse med den. Den nemmeste og helt ligefremme metode er at samle hænderne foran hjertet og sige, ”I dag vil jeg ikke skade eller såre et eneste følende væsen, lige meget hvem.”

Lad os tage denne beslutning igen og igen, indtil vi har genvundet vores blide hjerte.